Hívj minket (H-P: 9-15h): +36 20 365-5494

Hírek

12
júl
2024

Iktatószám kezelése:

EDiTh-be bekerült az iktatószámok kezelése. Az iktatószámot az ügyfél is tudja szerkeszteni. Az iktatószám átadható a könyvelőprogram részére. Ezt a könyvelési beállításokban lehet megadni. Könyvelőprogramonként eltérő a beállítás. Az iktatószámokat csoportosan is meg lehet adni.

Iktatás:

Új számla felvitele:

Új számla felvitelekor vagy meglévő számla tételeinek módosításakor a rendszer felajánlja az adott ügyfélnél korábban használt megnevezéseket. Ismétlődő számla felvitel esetén ne kelljen újra beírogatni.

Számla törlés: 

Amennyiben egy számla nem rendelkezik NAV adattal, akkor azt ki lehet törölni a rendszerből (Ha volt hozzá csatolva számlakép, akkor az visszakerül a párosítható számlaképek közé.).

Tömeges kontírozás:

A számla tételsorok felett megjelenik a minden tétel kontírozása. Itt megadható a FSZ, illetve az ÁFA levonhatóság. A kontíroz gombra minden még kontírozatlan tételre beállítja az itt megadott adatokat. Amennyiben bejelöljük a mind csere mezőt, akkor a meglévő kontírozásokat is lecseréli. Ez a funkció nem tanul.

Munkaszámok és költséghelyek kezelése:

A munkaszámok és költséghelyek megadása szigorításra kerültek. Csak olyan munkaszám menthető el, ami szerepel a munkaszám listában. Amennyiben az ügyfélnek adunk jogot tud felvinni új munkaszámokat és költséghelyeket.

Exportálás:

Számlaképek, bankszámla kivonatok, valamint iratok tömeges letöltése esetén a letöltött iratok és számlaképek a listákban zöld háttérszínt kapnak. Valamint a listákat lehet szűrni letöltöttség szerint is. 

Az exportálható fájlelnevezések köre kibővült (Többek között belekerült az eredeti fájlnév is).
Bankszámla kivonatok esetén lehetőség van egy időszak összes kivonatát és/ vagy adatállományát egyszerre letölteni.

Importálás:

Iktatószámok importálása:

Lehetőség van az iktatószámok tömeges beolvasására excel táblából. 

Külföldi számlák tömeges beolvasása:

Lehetőség van tömegesen beolvasni külföldi számlákat excel táblából (előre megadott formátumból). Minta xls adatokkal letölthető a menüpontból. Itt megengedett csak a számla fejléc adatok beolvasása számla tételek megadása nélkül is.  

Könyveltnek jelölés és visszavonás:

Lehetőség van a számlák könyveltségének manuális módosítására. Amennyiben egy számlának visszavonjuk a könyveltségét a könyvelési azonosító törlődik. A könyvelés beállítás, illetve visszavonás csoportosan is elvégezhető.

Adatok átadása könyvelőprogram felé:

RLB:

A NAV számla adatszolgáltatásokban a számla tételek összege (ami megjelenik a számlán is) sok esetben eltér a számla végösszegétől. Ezért bevezettünk egy kerekítést, hogy a számla tételek összege megegyezzen a lejelentett számla végösszeggel. Emiatt, ha pénztárba adtunk fel számlákat és volt rajta kerekítés az RLB bevételbe tette kiadás helyett. Az utolsó tétel előjele szerint dönti el, hogy bevétel vagy kiadás. Változtattunk a feladáson, hogy ne a kerekítés legyen az utolsó tétel. Így már jó helyre kerülnek a tételek.

Kulcs-Soft:

Kulcs feladás esetén eddig nem kezeltük az ÁFA levonhatóságot, valamint az ÁFA mentes és pénzforgalmis cégek felé történő feladást. Az új modul 2024.07.13.-án lesz elérhető minden felhasználó számára. Ez új funkciók miatt szükséges az adott ügyfelek könyvelési beállításainak a módosítása (ez már most is beállítható). Az ÁFA kulcsoknál meg kell adni a nem levonható ÁFA kulcsot (NLEV let a kódja EDiTh-ben) Ebbe az ÁFA kulcsba kerül minden tétel le nem vonható része, valamint amennyiben ÁFA mentes a cég, akkor minden feladott tétel. Ez egy technikai kulcs, amit máshol nem enged használni a program. 
Pénzforgalmis cég esetén a könyvelési beállításokban be kell állítani az ÁFA átvezetési főkönyvi számot!!!

Bankszámla kivonatok:

A bankszámla kivonatoknál bekerült a könyveltnek jelölhetőség. A listák szűrése ennek megfelelően kibővültek.

Deviza árfolyamok lekérdezése:

Új árfolyam lekérdező modul került a rendszerbe. Kobábban egyes devizáknál (pl.: Japán jen) amiknek nem 1 az alap mértékegysége nem jól hozta az árfolyamot. Az új modullal ezt javítottuk.

10
szept
2024
Dátum és időszaki szűrése változás a számla listákban: EDiTh-be bekerült a számla listáknál a Teljesítés + ÁFA dátum szerinti szűrés. Ez a szűrés let az alapértelmezett.  ...
20
aug
2024
Ügyfélszolgálat nyári munkarend Ügyfélszolgálatunk a nyár folyamán is áll rendelkezésükre. A nyári szabadságolások miatt Telefonos ügyfélszolgálatunk 2024. augusztus  20....
12
júl
2024
Iktatószám kezelése: EDiTh-be bekerült az iktatószámok kezelése. Az iktatószámot az ügyfél is tudja szerkeszteni. Az iktatószám átadható a könyvelőprogram részére. Ezt a könyvel...
30
ápr
2024
Kedves EDiTh Felhasználók! Tervezett szerver karbantartás és bővítés miatt 2024. május 1. 20 órától előreláthatólag 4 órán keresztül nem lesz elérhető a rendszer. Megért...
2
ápr
2024
NAV adatszolgáltatás változás: Az elmúlt időszakban a NAV változtatott a lekérdezhető adatszolgáltatások szerkezetén. Jelenleg úgy tölthető le ahogy az ügyfél számlázó programja f...